Title当代中国哲学五人谈——从《历史·山水·渔樵》说起
Other TitlesA Discussion on Chinese Philosophy of Five Scholars: Starting From the Book History, Landscape,Fisherman and Woodsman
Authors赵汀阳
张志强
吴飞
唐文明
先刚
杨立华
Affiliation中国社会科学院哲学所
中国社会科学院大学哲学院
北京大学哲学系
清华大学哲学系
Issue Date15-May-2021
Publisher船山学刊
Abstract<正>杨立华教授:各位同学,各位朋友,大家好。我们今天"当代中国哲学五人谈"活动的主题是围绕赵汀阳教授的《历史·山水·渔樵》一书来展开对话,当然对话的内容不限于这本书。长时间以来,汀阳兄都是中国当代哲学界的一面旗帜,他一直在关心"可能的生活",我觉得他是在似乎没有可能的方向上创造出了一个精神世界,并进行了长时间的自在的思考和研究,做出了我认为在中国当代哲学界最具原创性的哲学的努力,而且努力的时间非常长。
URIhttp://hdl.handle.net/20.500.11897/613344
ISSN1004-7387
Appears in Collections:哲学系(宗教学系)

Files in This Work
There are no files associated with this item.

Web of Science®



Checked on Last Week

百度学术™



Checked on Current Time




License: See PKU IR operational policies.